AJANKOHTAISTA KASVINSUOJELUSTA

Vuoden 2022 tiedotteet, jälkikasvirajoitukset ja luvat

 
 
  • Sokerijuurikkaan Gaucho & Cruiser -peittausaineille saatiin poikkeuslupa vuodelle 2022. Tukes on käsitellyt Sucroksen poikkeuslupahakemuksen ja myöntänyt poikkeusluvan Gaucho ja Cruiser -peitatun sokerijuurikkaan siemenen kylvöön 16.2-15.6.2022 väliselle ajalle.

Vuoden 2021 tiedotteet, jälkikasvirajoitukset ja luvat

 

  • Poikkeuslupa neonikotinoidi -valmisteilla peitatun sokerijuurikkaan siemenen kylvöön 2021 Tukes on käsitellyt Sucroksen poikkeuslupahakemuksen ja myöntänyt poikkeusluvan neonikotinoidi-valmisteiden käyttöön juurikkaan kylvösiementen peittauksessa vuonna 2021. Poikkeuslupaa haettiin kaikille kolmelle käytössä olleelle neonikotinoidi-valmisteelle, eli Cruiserille, Gaucholle ja Poncho Betalle. Tukes myönsi poikkeusluvan kaikille kolmelle valmisteelle vuodelle 2021.