Hankkeet ja tapahtumat

Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskus järjestää kestävän kasvinsuojelun (IPM) edellyttämät kasvinsuojeluaineiden käyttäjien koulutustilaisuudet, jotka sisältävät tentin (ns. ruiskuttajan tutkinto). Koulutuksesta ja tentistä vastaa Tukesin kasvinsuojeluaineiden käyttöä koskevan koulutuksen ja tutkinnon järjestämiseen hyväksytty henkilö. Tentti sisältää 20 monivalintakysymystä, joihin vastausaikaa on yksi tunti. Hyväksymiseen tarvitaan 16 oikeaa vastausta. Tentin voi saman tien uusia yhden kerran.

Kasvinsuojelututkinto on voimassa viisi (5) vuotta. Jos olet suorittanut tentin keväällä 2015 tai aiemmin tai olet uusi kasvinsuojeluaineiden ruiskuttaja, kasvinsuojelututkinto pitää suorittaa ennen kasvinsuojeluaineiden hankintaa.

Tilaisuudet järjestetään JYMY-hankkeen koulutustilaisuuden yhteydessä Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Lisäksi järjestetään yksi tutkintotilaisuus Hämeessä. JYMY-tilaisuus pidetään aamupäivällä, kasvinsuojeluluento ja tentti ovat iltapäivällä. Huom! Hämeessä eri aikataulu. On mahdollista osallistua myös pelkkään tenttiin.

 

Perjantai 17.1. Hämeenlinnassa (Vanajan Parvi, Vanajantie 10) 

Aulassa hissit, siitä ylimpään kerrokseen

Klo 10:00-10:30 Kahvi

Klo 10:30-12:15 Kasvinsuojeluaineiden käyttökoulutus

Klo 12:15-> Tentti

 

Muista henkilöllisyystodistus!

Tutkinto on maksuton juurikkaanviljelijöille sekä viljelijöille, joiden viljelysopimus on puolison/lapsen/vanhemman tms. nimissä. Sekä myös potentiaalisille uusille juurikkaan viljelijöille. Muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksen.

Koulutusmateriaaliin voi perehtyä seuraavasta tiedostosta:

 

 

Ilmoittautumiset: tiina.from(at)sjt.fi tai 040 581 4443

Kasvinsuojelututkinto 15.-17.1.2020