SJT – Sokerijuurikkaan tutkimuskeskus

SOKERIJUURIKKAAN
TUTKIMUSKESKUS

SjT:n SORVI-hankkeen (Sokerijuurikkaan parhaat viljelykierrot) yhteydessä on sokerijuurikkaanviljelijöille tarjolla mahdollisuus suorittaa maksutta SPR:n 4 tunnin hätäensiapukoulutus. Paikkoja kurssille on rajoitetusti, joten ensisijaisesti kurssi on tarjolla niille, joiden nimi on viljelysopimuksessa. Koska jokaisesta aloitetusta kurssista veloitetaan meiltä kurssin hinta, toivoisimmekin, että hätäensiapukurssille osallistuisivat ne, jotka ovat valmiita jatkamaan sen loppuu.

Verkkokoulutus tapahtuu mobiililaitteella tai tietokoneella ajasta ja paikasta riippumatta. Kurssilainen saa henkilökohtaisen koodin, jolla kirjautuu verkkosivulle: https://www.ensiaputodistus.com/. Tämän jälkeen kurssilainen suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiin itselle sopivana ajankohtana. Koulutuksen voi halutessaan myös keskeyttää ja jatkaa samasta kohtaa myöhemmin. Koulutuksessa ei ole mukana ensiavun kouluttajaa.

Verkkokoulutuksen suorittamisesta muodostuu Hätäensiapukurssi 4 t -ensiapupätevyys, jonka voimassaoloaika on kolme vuotta.

Kurssin sisältö:

  • Toiminta auttamistilanteessa
  • Tajuttoman henkilön tunnistaminen ja ensiapu
  • Painelu-puhalluselvytys sekä neuvovan defibrillaattorin käyttö
  • Ensiapu tukehtumassa olevalle henkilölle
  • Raajassa olevan suuren verenvuodon tyrehdyttäminen
  • Sokki
  • Tapaturmien ehkäisy

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: tiina.from@sjt.fi tai 040 581 4443