SJT – Sokerijuurikkaan tutkimuskeskus

SOKERIJUURIKKAAN
TUTKIMUSKESKUS

Tukesin tulkinnan mukaan Cruiser-peittausaineen poikkeuslupa on voimassa keväälle 2023.

Kuluneen viikon aikana sokerijuurikkaan siemenpeittaukseen myönnetyt poikkeusluvat eri EU-maissa ovat nousseet keskustelun aiheeksi EU:n tuomioistuimen tekemän poikkeuslupia koskevan ennakkopäätöksen myötä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin näkemyksen mukaan ennakkopäätös eivät vaikuta aiemmin tehtyyn päätökseen Suomen poikkeusluvasta, eli sokerijuurikkaan kylvösiementen peittaus on sallittu 24.10.2022 saadun poikkeusluvan mukaisesti.

 

Tukes kirjoittaa tiedotteessaan 27.1.2023 seuraavasti:

”Tukesin tämänhetkisen tulkinnan mukaan EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisu ei estä sokerijuurikkaan siemenen peittaamista, myymistä tai kylvämistä aiemmin poikkeusluvan saaneella Cruiser 600 FS SB -valmisteella kasvukaudella 2023.”

 

Lue koko Tukes tiedote täältä