SJT – Sokerijuurikkaan tutkimuskeskus

SOKERIJUURIKKAAN
TUTKIMUSKESKUS

JUNO-hankkeen viimeinen pellonpiennarpäivä pidettiin Köyliössä Räpin koetilalla keskiviikkona 5.7. Päivän teemana oli villijuurikas ja juurikasankeroinen. NBR:ltä (Nordic Beet Research) Ruotsista paikalle oli saapunut tutkija Joakim Ekelöf, joka esitteli kukkavarsien muodostumista. SjT:n Susanna Muurinen kertoi ankeroiskartoituksen tuloksista ja SjT:n Marja Turakainen puhui saneerauskasveista sekä pinta- ja syvämaanäytteistä. Henrik Svärd kertoi Syngentan kuulumisia ja Jaakko Perttu KWS:n. Lisäksi tutustuttiin ankeroiskoeruutuihin ja osa viljelijöistä tutustui myös lajikekoeruutuihin. Kaiken kaikkiaan tilaisuudessa oli 84 osallistujaa. Kiitos kaikille mukana olleille ja mukavaa kesänjatkoa!

 

Saat pellonpiennarpäivässä esillä olleet posterit katsottaviksi, kun klikkaat alla olevia linkkejä. 

 

Joakim Ekelöf, NBR: Lämpösumma ja vernalisaatio

                                        Kukkavarsien muodostus

 

Susanna Muurinen, SjT: Ankeroistilanne

 

Marja Turakainen, SjT: Ankeroislohkojen syvämaanäyteet

                                            Saneerauskasvit