SJT – Sokerijuurikkaan tutkimuskeskus

SOKERIJUURIKKAAN
TUTKIMUSKESKUS

Vuoden 2019 viimeiset JYMY-koulutukset pidettiin 19.11. Säkylässä ja 20.11. Paimiossa. Kanadasta saapunut Jill Claperton Rhizoterra-yrityksestä kertoi maaperäeliöistä ja niiden merkityksestä viljelyssä. Esityksen käännöksestä vastasi Jussi Knaapi. Johannes Tiusanen Helsingin yliopistosta ja Soil Scout -yrityksestä perehdytti peltolohkon sisäiseen vaihteluun ja sen mittaamiseen. Yhteensä tilaisuuksiin osallistui 80 viljelijää. Tilaisuuksissa syntyi aktiivista keskustelua ja esitettiin hyviä kysymyksiä. Suuret kiitokset kaikille!

Alta löytyvistä linkeistä pääset katsomaan esitysten videotallenteet ja esitysmateriaalit.

 

Jill Clapperton, Rhizoterra: Down the Worm Hole 

Esitysmateriaali suomeksi: Alas madonkoloon

Esitysmateriaali englanniksi: Down the Worm Hole

 

Johannes Tiusanen, Helsingin yliopisto & Soil Scout: Peltolohkon sisäinen vaihtelu

Esitysmateriaali: Peltolohkon sisäinen vaihtelu